Translate

søndag den 5. januar 2014

Veggi butterdejs samosa

Butterdejs pakker (samosa)


Egnet til Ca. 12 stk, men kommer k virkeligheden anpå hvor store eller små man laver dem

Til samosaerne skal der anvendes:
Butterdej
1 pisket æg til pensling

300 g kogte kartofler i små tern
Salt peber og chilipulver efter smag- start med en og smag farsen til afslutningsvis 
1 fintsnittet og hakket rødløg/ 2 fintsnittet forårsløg 
1 dl ærter  
2 frisk chili- fjern evt kernerne for at bevare smagen men minske styrken
1 tsk hele spidskommen 
1 tsk stødt koriander 
1 tsk garam masala
Friskhakket koriander 
Saften af en kvart citron
-
Kartoflerne skæres i små stykker tern og koges. To min inden de er færdige, tilføjes ærterne og vandet sies fra. Kartoflerne må gerne mosses lidt. Bland med, krydderier, salt chili og peber og afkøl blandingen. Vend herefter frisk koriander samt frisk chili og rødløg/forårsløg i.

Rul butterdejen ud i kvadrater. Placer en passende mængde fyld på den ene halvdel og fold derefter den anden halvdelen over og tryk dejen sammen i kanterne. Inden de bages pensles de med æg og bages i en 200 grader varm ovn i 18-20 min, til de er puffet og gyldne.


Serveres med chutney til.

Velbekommen 

Der kan også drysses med sesam frø eller nigellafrø (løg frø), inden de kommes i ovnen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar