Translate

søndag den 5. januar 2014

Sabzis samosa pakker

Butterdejs pakker (samosa)


Egnet til Ca. 12 stk, men kommer k virkeligheden anpå hvor store eller små man laver dem.

Til samosaerne skal der anvendes:
Butterdej
1 pisket æg til pensling

200 g hakkekød- lamme/kalve eller oksekød 
1 finthakket løg
1 tsk fintrevet ingefær
2 fed presset hvidløg
300 g kogte kartofler i små tern
Salt peber og chilipulver efter smag- start med en og smag farsen til afslutningsvis 
1/2 tsk gurkemeje 
1 frisk chili- fjern evt kernerne for at bevare smagen men minske styrken
1 tsk hele spidskommen 
1 tsk stødt koriander 
1 tsk garam masala
Friskhakket koriander 
-
En slip let stegepande opvarmes og heri steges kødet sammen med løg. Der kan tilføjes et pr spsk vand hvis det skulle sætte sig. Tilsæt herefter, ingefær, hvidløg, salt, peber, gurkemeje, begge chili samt alle krydderier og svits ydeligere et pr minutter til kødet er gennemstegt og gyldnet. Afkøl og vend kartoflerne samt frisk koriander i.

Rul butterdejen ud i kvadrater. Placer en passende mængde fyld på den ene halvdel og fold derefter den anden halvdelen over og tryk dejen sammen i kanterne. Inden de bages pensles de med æg og bages i en 200 grader varm ovn i 18-20 min, til de er puffet og gyldne.


Serveres med chutney til.

Velbekommen 


Der kan også drysses med sesam frø eller nigellafrø (løg frø), inden de kommes i ovnen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar