Shami kebab
Til kebabs skal der anvendes:
2 dl flækkede gule linser (channa daal) - skyllet
2 tsk spidskommen
2 finthakket løg
Finthakkede chili - man kan evt fjerne kernerne for at mindske skyrken men bibeholde smagen.
2 sorte kardemomme kapsler
1 tsk sorte peberkorn
2 fed presset hvidløg
1/2 kanelstang
1 spsk fintrevet ingefær
2 tsk stødt koriander
1 spsk yoghurt naturel
1 æg (pisket)
Salt efter smag- start med to
Olie til stegening
1 bundt friskhakket koriander
1/2 bundt friskhakket mynte
-
Hæld 4 dl vand i en gryde, tilsæt hakkekødet, vaskede linser, alle de tørre krydderier, yoghurt, ingefær og hvidløg. Kog blandingen på medium varme, indtil kødet bliver mørt. Fjern fra varmen. Lad det afkøle.
Blend kød blandingen i en foodprocessor. Hæld pisket æg og ælt grundigt.
Tag 2 spiseskefuld af blandingen. Fugt din håndflade med vand og placere den i midten af din håndflade.
Form den til en flad glat kugle.
Fold siderne over omhyggeligt og omforme til en glat halv flad rund facon.
Gentag dette med al kødet.
Opvarm en stegepande og tilsæt olie.
Tilføj et pr flade kebab ad gangen og steg ved svag varme til de får en sprød gylden farve på begge sider.
Serveres med det samme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar