Nargasi kofte
Disse kødboller med æg indeni findes efterhånden mange steder og hvert land har sin udgave. I Pakistan er den selvfølgelig krydret og med sauce til.
Til sausen skal der anvendes:
2 finthakket løg
1 finthakket tomat
1 spsk tomatpuré
2 - 3 spsk olie
1 spsk friskrevet ingefær
2 presset fed hvidløg
2spsk grofthakkede mandler
2 tsk garam masala
1/2 tsk gurkemeje
Salt og chilli efter eget smag- start med en og smag saucen til afslutningsvis
1/2 dl yogurt naturel
Lidt saft af citron til at pifte retten op.
Friskhakket koriander
Til kofta skal der anvendes:
6 blødkogte æg
500g hakkekød- okse/kalve eller lammekød. Kylling kan også anvendes
1 lille groft hakket løg
2 skiver toastbrød blødes op i 2/3 spsk minimælk
1 æg
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
Friskhakket chili- kerne kan fjernes så styrken formindskes men smagen bibeholdes.
1 tsk fintrevet ingefær
2 fed presset hvidløg
Salt og chili efter eget valg
-
Hakkekød, toastbrød, hvidløg , løg, ingefær, det friske æg samt chili,stødt koriander, spidskommen og salt kommes i en foodprocessor og blandes til en jævn blanding. Herefter stilles det på køl i 15 -20 min.
Pil æggene og overtræk den med blandingen. Hænderne fugtes med vand og herefter formes kofte. Lav en flad kabab på håndfladen og placere æg i midten og form.
Læg på køl igen. I ca 20 min og herefter steges de i varm olie til kofte får en gylden farve.
Masala tilberedes ved at løg svitses gyldne med hvidløg, ingefær, tomater samt krydderier. Indtil der ikke er mere vand tilbage . Tilsæt nu tomatpuré og steg kort. Derefter tilsættes yoghurt og steges kort. Tilføj en smule vand og læg kofte forsigtigt i saucen. Lad det simre ved svage varme 15- 20 min.
Ønsker man mere sauce, kan man tilføje 2 dl kogende vand, give et hurtigt opkog og retten kan serveres med friskhakket koriander.
Serveres med ris eller naan til.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar