Translate

torsdag den 9. januar 2014

Kartoffelsalat

Denne kartoffelsalat kan enten anvendes som frokosts tilbehør eller som tilbehør til diverse grill retter/risretter.

Skal jeg feks tilberede den som tilbehør til ris/madretter, tilsætter jeg blot mere yoghurt (A38 passer også forrygende til), og blander op med nedenstående ingredienser, bare i større mængder, hvorimod jeg kun bruger små "pinch"/"knips" af hver ingrediens til et pr spsk yoghurt, pr kartoffel hvis det er til topping på smørbrød.

Sund, mættende, hurtig og vigtigst af alt smagfuld.

I stedet for at købe kartoffelsalat/ pålæg i pakker fra supermarkederne er det bedst selv at bruge blot et pr ekstra minutter på selv at lave dem.



Fordelene samt sammensætningen af diverse tilbehør & krydderier er utallige, og man ved dermed med sikkerhed hvad der kommer i. 


Oftes indeholder de købte tilsætningssstoffer samt fedt i store dåser. I længden ikke så sunde som den man selv kan forbedrede.

Tag nogle kartofler- skræl, snit og kog i ca ti min - afkøl og bland op med enten skyr, yoghurt naturel eller græsk yoghurt. 

Krydr herefter med salt, peber røget paprika og andre ingredienser, som hvidløgspulver, frisk persille, tørret oregano samt friskhakket forårsløg/rødløg. Simpelt og lige til.
Prøv også følgende med rejer: http://sabzis.blogspot.dk/2013/11/creamet-kartoffelsalat-med-rejer.html?m=1

Man kan med fordel blande krydderierne og udskrifte dem for hvergang.
Dermed få kontrast og en ny oplevelse hvergang. 

Bland med krydderurter- hvad enten de er friske eller tørre, som feks purløg, istedet for persille. Tilsæt afslutningsvis gerne en tsk frisk citron eller lime saft for at friske det hele op.

Kartoffel madderne kan også klappes sammen og tages med som madpakke og behøver ikke nødvendigvis at pyntes op.

Tilføj en masse forskellige salats tilbehør hvis den skal anvendes til frokost.

Velbekommen 


Tilsæt med fordel frisksnittet radiser. Den peber"rige" smag komplimentere godt til de bløde kartoffel snitter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar