Translate

mandag den 13. januar 2014

Fyldte dadler

Dessert dadler med nødder 



Snack med dadler og nødder. 

Perfekt til aften teen eller som en lille dessert, uden grund men ren nydelse.

Man kan efter ønske også variere med nødderne og anvende valnødder eller hasselnødder. Eller lave en blanding af forskellige fyldte dadler.

Giver 30 stykker

Til dessert dadlerne skal der anvendes:
30 dadler- uden sten
30 hele pistacienødder
Hakkede pistacienødder til pynt
2,5 dl mel
100 g usaltet smør
1 tsk stødt kardemomme
½ tsk kanel
1 dl flormelis

-

En pistacienød kommes indeni hver dadel og lukkes for dadlen, så godt som muligt.


Kom dadlerne i et fad. Lav lidt afstand imellem dem.

Bland flormelis, kardemonne og kanel sammen i en lille skål.

Smelt smørret i en lille kasarolle og lad det bruse af. Pas dog på det ikke brænder på. 
Tilsæt melet og rør konstant, mens blandingen langsomt simre.  Rør indtil blandingen bliver gylden.

Tag gryden af varmen og med en spiseske tages en skefuld blanding og lægges let over hver enkel dadel. Dæk dadlen helt.

Sigt sukker blandingen over dadlerne.
Drys med finthakkede pistacienødder.


Dadlerne sættes på køl  i ca 1 time, inden servering.


Velbekommen 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar