Blød kage med sticky top.
Let og blød kage med sirup top, som er velegnet til middags kaffen eller blot som en lækker snack.
Hos os bliver kager oftes spist med custard til, men denne kan spises uden tilbehør eller også serveres med is, creamfris eller fløde.
Egnet til .. Antal personer afhænger af hvor store eller små portioner man skære.
Til kagen skal der anvendes:
175 hvedemel
5O ml mælk
115 g smør
175 g sukker
2 æg
1 tsk bagepulver
1 tsk vanilje sukker
Fintrevet skallen af en 1/2 citron samt saften af den halve citron
Til siruppen skal der anvendes:
95 g sukker
2 økologiske lime (saften)- ellers kan saften af en hel citron og anvendes
-
Smør og sukker piskes sammen i en skål.
Hertil piskes æg i et ad gangen, til en lys og skummende konsistens. Derefter røres citronskal i.
Si melet, bagepulver, vanilje i og vend det i. Fold herefter mælken i og afslut med at blande citron saften i .
Hæld dejen i en beklædt form og bag til den er gylden ca. 30-35 minutter ved 180 grader (hold altid øje med bagværk- nogen gange skal de have mindre andre gange mere, alt afhængig af ovnen).
Lad kagen afkøle mens glasuren laves.
Til siruppen koges limesaft og sukker sammen i et par minutter ved middel til høj varme. Lav huller i kagen med en gaffel og hæld den lune sirup over kagen.
Jeg kogte dog min sirup lidt længere, så den blev mere karamelagtig. Lod den koge indtil den bobler og bliver lidt brunlig. Hvis det ønskes, kan der nu tilsættes fintsnittede nødder efte smag. Giver kan ekstra knas og tekstur.
Kun fantasien og selvfølgelig ens smagsløg sætter grænser for valg af pynt, men, selv tilføjelsen af simple mandler, kan tilsætte tekstur og smag til retter, kage og desserter.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar