Achar ghost
Smagfuld lammekød ret med fyldte chilier som ikke er så stærk endda. Man kan dog, ligesom i alle andre retter selv bestemme mængden af den øvrige indhold af chili. Et vigtigt tip er at, anvende engangshansker til at få alle kernerne fri fra chilierne og først derefter fyldte dem. Iøvrigt er der ikke behov for at indtage de hele chilier i retten, da de blot skal udgive deres aroma, men har man lyst, kan man sagtens spise dem, da de helst skal være de milde af slagsen.
Denne ret er også blevet serveret for mindre sjæle uden besvær og blev glædeligt nyt. Så hold dig ikke tilbage fra at tilberede retten til alle. Yoghurten i retten mildere og forener alle smagsindholdene.
Egenet til 4 personer
Til retten skal der anvendes:
1 kg lammekødstykker- en blanding af kød og ben
2 finthakket løg
En spsk fintrevet ingefær
3 presset fed hvidløg
1/2 tsk gurkemeje
3 friske chili
4 tykke chili peber - som minder lidt om jalapenõns i udsene. Snittes og kornene fjernes
En håndfuld friskhakket koriander
3 dl yoghurt
Salt og chilipulver efter smag
1 dl olie
Saften af en citron
Friskhakket koriander til pynt
Achar krydderi blanding:
2 tsk spidskommen
2 tsk stødt koriander
2 tsk fenilke frø
1 tsk senneps frø
2 tsk sorteløg frø -nigella frø
(kalonji på urdu)
1 tsk bukkehorns frø ( methi )
Disse krydderier kan også købes hos de diverse udenlandske forretninger i en blandings pakke som hedder achar ghost. Anvend da blot en halv pose fra en pakke med to poser.
Forberedelsen af achar blandingen:
Der laves en pure af løg, hvidløg og ingefær ved at blende- tilsæt lidt citron så d lettere kan blende samt tilføjes der smag. Stilles herefter til side.
Derefter laves en pure af den friske koriander og de tynde stærke chili, tilsæt også her citronsaft hvis det skulle være nødvendigt. Stilles også til side.
Alle de tørre krydderier ristes let på en varm pande- kort, ca 1 minut. Derefter knuses de let i en morter.
Halvdelen af de knuste krydderier blandes sammen med 2 spsk af koriander blandingen. Chili´erne snittes på langs og fyldes derefter blandingen.
-
I en dyb gryde opvarmes halvdelen af olien og heri steges chili peberne på lav til middel varme, i få minutter.
Lig dem efterfølgende på en tallerken.
I den samme gryde hældes resten af oilien i. Når den er varm, tilsættes løg pureen. Denne steges gylden i ca 10 minutter.
Kom resten af de knuste achar krydderier i, steg ca 1 minut og tilsæt gurkemeje, chilipulver og salt og svits kort.
Tilsæt kødstykkerne og steg i ca 2-3 minutter ved jævn til høj varme. Herefter reduceres varmen til middel og kødet simres indtil mørt dog med lidt modstand. Når kødet er ved rette tekstur og vandet kogt ud, streges det hele gyldent.
Kom chilierne i samt låg på gryden og lad retten simrer ved mindste blus i 30- 35 minutter .
For en ret med mere sauce, tilsæt blot 1-2dl vand som får et hurigt opkog og kan derefter servere med ris. Retten serveres dog normalvis med naan til.
Pynt med friskhakket koriander.
Serveres med naan/fladbrød eller med ris samt salat, chutney og evt en afkølende lassi til.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar