Kan serveres med simple hvide ris, krydret ris, frisk mango salsa eller med kartofler samt noget hvid sauce/ hollandaise / champignons sauce. Første og sidste nævnte findes der opskrifter på, her på bloggen. Champignons saucen findes der tilmed en lettere udgave på, hvis dette skulle have interesse.
En hver hvid fisk kan anvendes.
Da torsk og pegasus er de mest tilgængelige fisk, er det ofte disse der bliver anvendt. Dog er det, af personlige oversager vigtigt for mig at fisken er blevet behandlet godt og at fangsten ligeledes var uoverenstemmelse med alle gældende vilkår.
Egnet til 2 personer
Til fisken skal der anvendes:
2 pegasus filetter
Rasp- nok til at kunne panere to filetter
Mel- ligeledes nok til at dække to filetter
I en tallerken pisket æg- tilsat 1/2 tsk salt og peber
1 tsk tørret rosemain
1 tsk tørret oregano
1 tsk tørret timian
1 tsk stødt hvidløg
1 tsk stødt løg
1/2 tsk chiliflager (kan undlades men tilføjer det lille ekstra pift)
Salt og peber efter smag
Olie til stregning
-
Alle de tørrede ingredienser blandes i raspen og spredes ud på en tallerken. Mel og æg kan også tilføjes et pift af hver krydderi eller blot salt og peber.
I en bred non stik pande, opvarmes olie. Når olien er middel varm reduceres blusset til middel så fisken kan steges igennem uden at brænde på.
Filetterne dyppes først i mel,derefter i æg og tilsidst vendes de grundigt i raspen.
Heri steges fiskefiletterne til de er gyldne på hver side og har en sprød overflade. Ca 3-5 min på hverside, alt afhængig af tykkelsen af filetterne.
Server dem med tilbehør efter smag og gerne med følgende hvid sauce samt kogte kartofler :
Til hvidsovsen skal der anvendes:
2 spsk smør
2 spsk mel
4 dl lun mælk
Salt og peber efter smag
Citron saft
Tilføj gerne 1/2 tsk hvidløgspulver for et ekstra pift
-
Smør smeltes i en lille gryde, mel tilsættes og røres godt ud indtil det begynder at tærer, hertil tilsættes mælken, mens der røres grundigt. De øvrige ingredienser kommes i og sovsen hældes udover de kogte kartofler/mos.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar