Lavet på italiensk fuldkornsmel.
Disse boller er velegnet som tilbehør til diverse retter eller som feks, madpakke alternativ.
Derudover kan de formes og serveres som flutes eller brød.
Som variation kan dejen tilslut, tilsættes friske krydderurter eller krydderier og evt pyntes med andre kerner.
Antal- afhænger af hvilken str man former sine boller.
Til dejen skal der anvendes:
400 g hvedemel
200g italiensk fuldkorns mel
1 spsk sesamkerner
300 ml lun vand
En pakke tørgær
1 tsk salt
1 æg
Et pr tsk lys sirup
Mælk og sesam til pensling
-
Gær oplæses i vandet. I en stor skål tilsættes begge mel typer, salt og herefter vand og de øvrige ingredienser og æltes i ca 20 -25 min.
Herefter stilles dejen til hævning i en halv time. Form boller/flute eller brød af dejen og kom dem på en bagepapirs beklædt bageplade og pensel med mælk og kom herefter sesam over.
Anvend gerne lidt mel hvis dejen er klæbrig.
Anvend gerne lidt mel hvis dejen er klæbrig.
Hæv dem igen, i et lunt sted i ca 40 min, dækket med et vådt viskestykke, så dejen ikke sætter sig til viskestykket under hævningen.
Bag midt i en varm ovn ved 225 grader i ca 15 min.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar