Portions mæssigt er der rigeligt til omkring 6 personer men, ttil min overraskelse overlever min aldrig fire voksne.
Egent til 6 personer
Til tærten skal der anvendes:
Til mørdejen:
150g Hvedemel
100g Smør/margarine
45 g Sukker
En æggeblomme
Til fyldet skal der anvendes:
2.5 dl mælk
0.5 brev kagecreme pulver
2.5 dl piskefløde
1 tsk vaniljesukker
Til pynten skal der anvendes
500g friske jordbær/brombær/blåbær/hindbær eller blandet bær
Et halvt glas (ca 2-3 dl) ribsgele på flaske.
-
Mørdejen æltes sammen i en foodprocessor og sættes herefter i køleskabet i minimum en time, gerne natten over.
Herefter rulles mørdejen ud. Jeg satte den mellem to stykker bagepapir, dryssede med ca en tsk mel på begge sider først og rullede ud. Det er meget lettere. Læg den herefter i en smurt tærteform ( Ca 24 cm i diameter) og bag den ved 200 grader i ca. 20-25 minutter. Alt afhængig af ovnen- men indtil den der gylden.
Afkøl derefter kagen og pensel den med det smeltede chokolade.
Til cremen, røres mælk og kagecreme sammen og stilles på køl indtil det er tykt og fast. Pisk flødeskum med vaniljesukker og bland/vend cremen grundigt i. Fordel blandingen på tærten.
Snit alle bærrene efter smag/ønske.
Pynt tærten med dem.
Stil den herefter på køl imens geleen forberedes.
Pynt tærten med dem.
Stil den herefter på køl imens geleen forberedes.
Geleen smeltes i en skål, i micro ovnen.
Ikke for varmt, men blot lige smeltet og herefter afkøles den inden den børstes/ eller med påpasseligt hældes henover bærrene.
Tilslut kommes tærten igen på køl- gerne et pr timer, til geleen er helt stivnet og kan serveres.
Ikke for varmt, men blot lige smeltet og herefter afkøles den inden den børstes/ eller med påpasseligt hældes henover bærrene.
Tilslut kommes tærten igen på køl- gerne et pr timer, til geleen er helt stivnet og kan serveres.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar