En mættende sund varmende suppe.
Ønskes det, kan melboller også tilføjes og generalt er det kun fantasien der sætter grænser for indhold og valg af grøntsager og krydderier. Mejs bønner ærter eller kartofler kan også erstatte eller tilføjes.
Opskriften på melboller er nederst ellers kan frosne købte også anvendes.
Til suppen skal der anvendes:
500g små oksekøds stumper/stykker
Porre løg, renset og fintsnittet
3 presset hvidløg
2 chilipeber
4 laurbær blade
2 stænger renset og fint snittet selleri
1 hakket peberfrugt i tern
3 skrællet skyllet og fint hakket gulerødder i tern eller ringe
Salt Peber og chilipulver efter smag
70 g tomatpure
1 dåse hakkede tomater
3-4 liter vand med opløst boullion terninger - gerne 2 med oksesmag.
2tsk oregano- løfter virkelig supper og saucer
150g Suppehorn
-
I en dyp gryde opvarmes olie. Herefter steges tomat pure, hakkede løg, hvidløg, gulerødder, chili, selleri og peberfrugt i tern. Derefter brunes kødet heri med krydderierne.
Herefter tilføjes bouillon med vand og hakkede tomater og lad det komme op at koge.
Er man mere til grønsager med bid, kog da kødet i 2 timer uden grønsagerne men med de øvrige ingredienser og tilsæt blot grøntsagerne herefter og lad dem simre med den sidste halve time. Kødet koges i ca 2 en halv time eller til kødet er mørt.
Herefter tilføjes suppehornene og suppen er klar når de har kogt.
Smag krydderierne til og afslut med frisk hakket persille.
Serveres med et groft brød til samt nogle citron både.
Til melbollerne skal der anvendes:
80 gr smør
125 gr mel
ca. 2,5 dl vand
2 store eller 3 små æg
salt og peber efter smag
-
Smør og vand smeltes i en gryde og melet tilsættes under kraftig omrøring med et piskeris.
Æggene tilsættes et af gangen mens der hele tiden piskes mellem et hvert æg.
Når man har en fast dej, smages der til med salt og peber og dejen komme i en prøjtepose eller med ske formes og tilføjes i letsaltet vand, der holdes lige under kogepunktet.
Melbollerne skal simre 6-7 minutter. Husk, bollerne er ikke færdige fordi de kommer op til overfladen – de skal have lov til at koge færdige, ellers kan man risikerer de splatter ud.
Melbollerne tages op af vandet med en hulske og køles af på en tallerken. Herefter kan de tilsættes suppen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar