Til tærten skal der anvendes:
250g Hvedemel
75 g Sukker
125g Smør
1 Æg
Derudover, bagepapir og ris eller tørrede linser til bagning af tærtebund
500g Blåbær eller hindbær- friske
100g Sukker
-
Mel og sukker blandes.
Smørret hakkes heri og smuldres ind med fingrene. Samles til en fast dej med det letpiskede æg. Lad dejen hvile køligt en halv times tid, inden den rulles ud og lægges i en tærteform.
Læg bagepapir over tærtebunden og fyld med ris eller linser, så den holder formen under forbagningen.
Sættes i ovnen ved 180 grader i 15 min.
Bageepapiret fjernes, og de skyllede bær lægges i.
Drysses med sukkeret og bages yderligere 10-15 min.
Servers kold lun eller med creme fraiche/græsk yoghurt med honning på.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar