Middelhavsø kylling
Lækker,mættende kylling og tilmed fedtfattig.
Skulle der være rester, kan disse anvendes i en pasta salat til frokosten dagen derpå:)
Til retten skal der anvendes:
1 hel kylling - renses skylles og tørres med køkkenrulle og snittes let så marinaden kan trænede igennem
2 presset hvidløg
2rødløg skåret i både
1 spsk tørret oregano
Salt peber samt rød chilipulver efter smag (flager kan også anvendes)
2 tsk stødt rosmarin
3 kartofler i både
2 hele citroner- Citronerne vaskes og skæres i halve skiver.
-
1 en skål kommes hvidløg oregano rosmarin chilipulver samt saften af behe citroner og blandes hvorefter kyllingen gnides/smørres ud- og indvendig med blandingen. Kom kartofler, citronskiverne og løget ind i kyllingen samt omkring den.
Kyllingen ligges med brystet opad i et fad med 2 dl vand. Den brunes i en 200°C varm ovn i 15 min. Skru derefter ned for ovnvarmen og steg videre på 180°C i ca. 50 min- vend engang undervejs.
Hvis det er en stor kylling skal den have lidt længere tid. Kylling skal altid være helt gennemstegt, kødet mørt når der stikkes i kyllingelåret.
Serves med frisk græsk salat og evt en stærk chutney til samt groft brød.
Disse opskrifter samt flere, kam findes på siden eller bloggen :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar