Translate

torsdag den 17. oktober 2013

Hvidløgskylling med rissalat

Hvidløgskylling med citron marinade og rissalat


Nem og hurtig krydret aftensmad. Resterne kam anvendes i madpakken, som frokost dagen derpå. 

Til retten skal der anvendes: 

En kylling- renses efter ønske og snittes så marinaden kan trænge igennem 
2 citroner- ene til saft den anden til skiver
8 fed hvidløg- fire skal presses og fire skal tilføjes hele 
2 tsk røget paprika
Frisk rosmarin
1/2 spsk sennep
1 tsk stødt koriander 
1 tsk stødt spidskommen  
3 snittede forårsløg
5 dl ris
600 g cherrytomater i både
6 spsk eddike (ønsker man ikke eddike kan dette undlades)
Salt peber og chiliflager efter smag
1/2dl vand
2 laurbær blade
600 g majs (fra dåse)
8 dl vand

Hvidløgskylling:

Citronen skæres i tynde strimler. Bland i en skål, saften af den ene citron (skrællen kan proppes ind i kyllingen), røget paprika, chiliflager, stødt koriander, stødt spisningen, salt peber samt fire presset hvidløg og rosmarinen. Herefter kommes blandingen på og de resterende hvidløg kommes inden i kyllingen. Kyllingen lægges i et fad på en bund af tynde citronskiver samt to dl vand. 

Kommes herefter i ovnen ved 175°C i ca. 60 min.


Rissalat:
Forbered normale hvide ris tilsat laurbær blade. Vend herefter de (letkølede ) ris sammen med majs, tomatbåde og snittede forårsløg. Smag til med salt og peber.

Rør en dressingen af sennep, eddike, vand og smag til med salt og peber. Dressingen blandes i salaten.

Retten serveres evt med pyntet, friskhakket persille/ basilikum eller koriander. En blanding af de tre er også en mulighed.

Kun fantasien sætter grænser mht valg af grøntsager. Bønner og linser kan også tilføjes.

Velbekommen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar