Brændte Mandler
Hasselnøddder eller cashewnødder kan også anvendes. Nogle gange blandes der her hjemme så der er lidt af hvert.
Ønskes det kan kanel og eller vanilje sukker også tilsættes.
Til de brændte snacks skal der anvendes:
Lige mængder af alle ingredienserne.
3 dl mandler
3 dl sukker
3 dl vand
-
Alle ingredienserne kommes i en pande og bringes i kog ved høj varme. Kog til det begynder at tykne.
Skru en smule ned.
Snart krystalliserer sukkeret og bliver hvidt. Vigtigt med at rører uafbrudt.
Nu skal sukkeret smelte, og det tager lidt tid. Forsæt med at rør nok til at det ikke brænder. Det betyder ikke noget at sukkeret sætter sig i bunden af gryden, det ryger af med varmt vand. Fortsæt med at smelte til mandlerne er dækket af et brunt lag karamel.
Det er lidt en ballance, hvor længe du skal smelte, og du må prøve dig lidt frem. Hvis man smelter for meget bliver det til en hård karamel, og hvis man smelter for lidt bliver de ikke helt brune. Så stop med at smelte når du synes de ser fine ud.
Derefter hældes mandlerne ud på bagepapir og adskil dem med gafler (ikke fingrene) og lad dem afkøle.
Kom evt bagepulver og kogende vand på stegepanden og lad det stå. Så er det lettere at rengøre efterfølgende.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar