Translate

mandag den 18. november 2013

Sund og smagfuld, linsesalat

Linse salat 


Sund tilbehør til diverse hovedretter. Som feks fisk, kylling eller til grill retter. Men salaten er også velegnet som frokost og kan servers med bruchetta til. Opskrift findes på siden.

Til linse salaten skal der anvendes:

2 dl grønne linser
5 dl vand
1/2 terning grøntsagsbouillon
1 hakket avocado- i tern
1 hakket peberfrugt i tern
3 kvartet cherry tomater 
1 stang fintsnittet bladselleri
1 fintsnittede rødløg eller 2 hakket forårsløg 
1 tsk stødt koriander
Saften af 1 citron
3 spsk olivenolie
2 fed presset hvidløg
Salt, peber og chiliflager efter smag 

Friskhakket persille tilsættes afslutningsvis m.

-
Linserne koges i vand og bouillon i ca 25 min til de er møre. 

Herefter afkøles de og vendes efterfølgende med de hakkede grøntsager, chiliflager, frisk persille, koriander og hvidløg.


Kom citronsaft, olivenolie i en lille skål. Bland det godt sammen. Smag det til med salt og peber og hæld det over salaten.


Dette er kun et eksempel på hvad man kan tilsætte. Kun fantasien sætter grænser. Prøv eksempelvis med, feta (som på billedet), agurk, ærter, oliven eller mejs. 


Velbekommen 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar