Translate

tirsdag den 12. november 2013

Hjemmelavet Sharwarma

Okse strimler
 

Dette er ikke en hovedret men kan sagtens serveres i en wrap eller med ris til. 

Ellers er strimlerne Ideele som fyld til pitabrød (opskriften findes på siden).


Til okse strimler skal der anvendes:

1 fintsnittet løg
2 fedt presset hvidløg 
400 g, max mørt, fintsnittet oksekød i strimler- bed slagteren om oksefilet til shawarma anvendelse

1 spsk olie
1 spsk eddike (citron saft kan også anvendes)
1 tsk stødt koriander 
Salt peber og chilipulver efter smag- start med en og smag til 
2 dl  græsk yoghurt 
2 fed presset hvidløg
Finthakket koriander /persille 

Hakket salat
1 tomat i skiver
1/2 agurk i skiver
1 snittet peberfrugt 

-
Løg blandes med oksekød, stødt koriander, salt, eddike (citronsaft), peber samt chilipulver og lad mariner en halv times tid.

Yoghurt, hvidløg og koriander blandes med salt og peber og sættes på køl indtil anvendelse.

Olien opvarmes på en pande og heri steges løg et par minutter, hvorefter hvidløg og kødet tilsættes. Svigts indtil kødet er mørt. Dette tager ikke lang tid da det tyndt.

Fyld pitabrød med grønsager og kød og afslut med dressing. 

Velbekommen 



Kylling kan også anvendes

Kan serveres med en afkølende og fedtfattig Shake 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar