Hjemmelavet snickers bar
For snickers kage og cookies opskrifterne - se venligt siden.
Derudover like og del facebook siden ;)
https://m.facebook.com/profile.php?id=504791599611360&m_sess&viewtype=public&__user=586663722
Så behøver man ikke længere købe dem og selvom ingredienserne skal skaffes er det oplevelsen værd.
Forkæl venner og familie og dig selv.
½ dl jordnøddesmør
-
Smelt chokolade og jordnøddesmør ved lav varme i en tykbundet kasserolle i ca. 30min. Rør godt rundt og lad kun chokoladen lige smelte, så den ikke bliver for varm.
Herefter hældes chokoladen i en beklædt form - gerne firkantet og omkring de 28 cm da bunden skal være tynd og husk at beklæde med bagepapir så det er let at have med at gøre bagefter.
Chokoladen skal stivne helt. Sæt den på køl hvis det er muligt.
Til nougatlag skal der anvendes:
2½ dl saltede, grofthakkede jordnødder
1 tsk vaniljeekstrakt
50 g smør
2½ dl sukker
½ dl penut butter
½ dl "evaporated" mælk - kan skaffes fra etniske grønthandlere
2½ dl Marshmallow Fluff - opskriften på denne står nederst
-
Smør smeltes i en gryde ved midel varme.
Når smørret er smeltet, tilsættes evaporated mælk og sukker, og blandingen bringes i kog under omrøring og varmes igennem til sukkeret er smeltet.
Tilsæt penut butter, mash Fluff, og vanilje, og rør rundt til Fluff og penut butter er smeltet og blandingen er jævn. Gryden tages af varmen og de hakkede jordnødder blandes i.
Blandingen hældes over den afkølede chokoladebund, og lad nougaten stivne helt, gerne på køl.
Til karamellag skal der anvendes:
½ dl piskefløde
400 g flødekarameller (uden chokolade og andet) Lidl og Aldi har nogle tyske rene karameller som også er billige. De har en ko på billedet.
-
Karameller og fløde kommes i en gryde og blandingen smeltes ved midel varme. Rør til blandingen er helt jævn. Tager lidt tid afhængig af hvilke karameller der anvendes. Hvor hårde eller bløde de er.
Herefter hældes blandingen over den afkølede nougat, og lad karamellen stivne helt, på køl.
Til chokoladetoppen skal der anvendes:
250 g lys chokolade
½ dl jordnøddesmør
-
Chokolade og jordnøddesmør smeltes ved lav varme i en dyb kasserolle ca. 30 sekunder. Rør rundt og lad kun chokoladen lige smelte, så den ikke bliver for varm.
Chokoladen hældes herefter over den afkølede karamel, og lad chokoladen stivne helt i køleskab, i en time.
Når Snickers'en er helt afkølet og fast, kan den løftes op af fadet vha. bagepapiret, og skæres i den ønskede størrelse stykker.
Den bliver ret hurtigt blød ved stuetemperatur, så opbevar den i køleskab.
Ellers kan de skæres ud uden det sidste lag og dyppes ned i stedet for og sættes til afdrypning på et rack, så man får hele oplevelsen:) derudover kan de også doble lagres. Altså med det sidste lag hvorefter de igen dyppes i smeltet opvarmet chokolade blandet med lige mængde fløde, også kadet en ganache.
Velbekommen
Mashmellow fluff:
Lidt ala en marengs/mashmellow cream.
Til fluff skal der anvendes:
1½ æggehvide
1/4 tsk salt
2½ dl flormelis
2½ dl glucosesirup
½ spsk vaniljeekstrakt
-
Æggehvide, sirup og salt hældes i en skål og piskes ved høj hastighed i ca. 6-8min, eller til marengsen er meget tyk
Tilsæt herefter flormelis og kør ved lav hastighed til flormelisen er godt blandet med resten.
Tilsæt vaniljeekstrakt og mix igen til vaniljen er godt blandet i.
Brug mash fluff med det samme, eller opbevar den i lukket beholder i køleskabet.
Kan også fryses ned til senere brug. Vær da opmærksom på at give den en piskning efter den er optøet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar