Krydret Veggie BurgerS
Endnu en veggi "bøf" opskrift der smager og behager.
Server som hovedret, tilbehør eller i madpakken.
Fuldkorns burgerboller, wraps, pita, pasta, kartoffelmos og en af de mange pilaw opskrifter der er tilgængelige på bloggen kan tilberedes til.
Til bøfferne skal der anvendes:
300 g skrællet og revet gulerod
1 afdryppede dåse kikærter
1 finthakket løg
1 spsk tahin
1 presset fed hvidløg
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
Rasp efter konsistens ønske
Frint hakket frisk chili - antal efter ønske. Kan undlades eller rens for kern så styrken formindskes men smagen forbliver
1 spsk citronsaft
2 spsk sesamfrø - kan undlades
Salt peber og chiliflager efter smag. Start med en og smag til undervejes.
Olie til stegening af bøfferne- anvend en non stick pande så brug af olie formindskes
Til dressingen skal der anvendes :
1 dl Græsk yoghurt
1 spsk ctronsaft
3 tsk tahin
Friskhakket koriander
Salt og peber efter smag
-
Gulerodden kommes med løg, hvidløg, kikærter, tahin, spidskommen, korinander, salt, peber, de friske chili og 2 spsk. vand i en blender. Blend det til en masse. Tilsæt herefter
citronsaft, chiliflager, sesamfrø og rasp og rør igennem.
Bøfferne formes og steg på en sliplet pande med olie ca. 5 min på hver side.
Dressingen blandes sammen og sættes på køl til serveringen.
For andre dressinger og dip- se venligst på bloggen.
Bøfferne servers som en af ovenstående forslag med en salat chutney og dressing fra bloggen .
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar