Translate

onsdag den 20. november 2013

Krydret kalkun med sauce

Kalkun masala


Retten er til 4-5 personer

Let, mager ret der passer godt til en grøntsags pilaw eller simple hvide ris.

Til retten skal der anvendes:

900g kalkun kød, skåret i mund passende stykker/ størrelser
½ dl oliven olie
2 finthakket løg
1 fint hakket tomat
1 spsk fint revet ingefær
3 kviste presset hvidløg
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk stødt koriander
1 tsk gurkemeje
2 styk laurbærblade
Salt og chilipulver efter smag - start dog med 1tsk. og smag retten til under vejes
1 dl yoghurt
2 spsk frisk hakket koriander til pynt

-
I en dyp gryde opvarmes olie og løgene steges med ingefær, hvidløg ved jævn varme indtil de er blevet gyldne. Hertil tilsættes tomater samt salt og chilipulver. Efter dette er kogt med tilsættes 2dl vand samt laurbærblade og kalkun stykkerne.

Dette simres i ca. 25-30min. Herefter tilsættes yoghurten samt stødt koriander og stødt spidskommen. Hvis væsken er reduceret meget, tilsættes yderligere vand. Retten lades simre i yderligere 15min, indtil kødet er mørt.

Der skal være sovs i retten, da den skal serveres med ris til.

Pyntes med frisk hakket koriander og serveres med ris samt raita, efter ønske.


Velbekommen

Server evt med en afkølende samt fedtfattig Shake til

Ingen kommentarer:

Send en kommentar