Translate

tirsdag den 19. november 2013

Oksekøds ret med mixed bønner

Spicy oksekød med bønner 


Egnet til 4-5 personer 

Sund, smagfuld og spicy ret. Fyldt med proteiner fra kød samt alle bærfrugterne.

Man kan altid reducere mængden på chili og evt tilsætte lidt paprika sammen med en mindre mængde chili.

Til retten skal der anvendes:

1 kg oksekød-skåret  i mundrette størrelse
1 dåse drænet mix bønner
1 dl oliven olie 
1 finthakket løg
3 presset fed hvidløg
1 spsk fintrevet ingefær 
1 dåse hakkede tomater
1 dåse tomatpure
Saften af en halv citron 
2 tsk sorte sennepskorn
2 tsk stødt koriander
2 tsk stødt spidskommen
1/2 tsk gurkemeje 
6 nelliker
3laurblade
Salt efter smag. Start med to tsk og smag til under tilberedelsen 
5 chili- kernerne kan fjernes så smagen bibeholdes men styrken formindskes 
Friskhakket korinander 
-
I en dyp gryde opvarmes olien og heri svitses alle krydderierne. De skal blot udgive deres aroma så svits ved jævn varme så de ikke brænder på. Herefter tilsættes kødet, samt salt og gurkemeje. I en blender tilsættes, tomatpure, hakkede tomater, hvidløg, løg, ingefær og citronsaft. Bland det hele til en fin pasta/masse.

Efterfølgende kommes pasta/massen i gryden med chili samt 3 dl vand. Kom låg på og lad retten simre under svag varme i 2 - 2 1/2 timer eller til kødet er mørt. Ca en halvtime inden afslutningen tilsættes de drænet bønner. Man kan nogenlunde vurdere med en gaffel hvormeget tid der er tilbage. 

Gaflen skal gerne gribe fast til kødet og komme af men stadig med lidt modstand. 


Ønsker man mere sauce, tilsættes blot 2 dl kogende vand ved afslutningen og gives et kort opkog på omkring 2 min. 


Herefter pyntes der med koriander.


Serveres med simple citron både, hvide ris, tatziki, salat samt en afkølende lassi eller Shake til.



For disse og mange opskrifter, besøg gerne siden.



Velbekommen 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar