Mellemøstlig fusion mosakka.
Min version af denne vegetar ret.
Sund, smagfuld og anderledes ret.
Velegnet hovedret som også kan serveres som frokost.
Servering til 4 personer
Til retten skal der anvendes:
350g drænet kikærter
1 hakket aubergine - i tern
2 fintsnittet løg
2 presset fed hvidløg
salt og peber
1 dåse hakkede tomater i dåse- gerne med smag
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
Salt, peber og chilipulver efter smag- start med to og smag afslutningsvis til
2 friske chili- udkern så smagen bibeholdes men styrken formindskes
Friskhakket koriander eller persille
1 fintsnittet forårsløg til pynt
2-3 spsk oliven olie
- I en stegepande opvarmes olie og heri brunes aubergine stykkerne let med salt, spidskommen, stødt koriander peber samt chilipulver og kommes derefter i et ildfast fad.
I samme pande steges løg ved svag varme indtil de er bløde og gyldne.
Tilsæt hvidløg og hakket chili, så de lige får varme men ikke brænder på. ca. 2 min. Løgeneblandingen kommes over aubergine stykkerne, herefter kommes kikærterne over og tomaterne kommes tilsidst over.
Smag til og hæld vand (opløst med boullion) ved. Lige så det dækker. Kom i ovnen ved 200 grader i 45 min.
Der kan kommes ost såvel som bechamel sauce til retten hvis dette ønskes.
Inden serveringen pyntes dermed frisk krydderurter efter valgt, samt forårsløg og citron både (ved siden af).
Serveres med ris, salat samt evt chutney til.
Velbekommen
Server en fedtfattig Shake til
Ingen kommentarer:
Send en kommentar