Fiskefrikadeller med et desi tiwst
Det er slet ikke så indviklet selv at lave sin fiskefars i stedet for at købe den færdiglavet. Så har man også selv mulighed for at styre fedtindholdet såvel som indholdet af de øvrige ingredienser.
Egnet til 4 personer
Til frikadellerne skal der anvendes:
600g torskefilet- eller anden hvid fisk
2 æg
1 fed presset hvidløg
6 spsk mel
1 dl minimælk
1 finthakket løg
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
2 revet gulerødder
Salt, peber og chiliflager efter smag-
Start med to og smag til
Finthakket purløg
4 tsk smør
Citron både til servering
-
Frosset fisk kan også anvendes i denne ret.
Hak fisken fint i foodprocessor. Bland den med æg, mel, mælk, salt, peber, løg, hvidløg og gulerod til en let klistret masse. Vend fintsnittet purløg, chiliflager, koriander og spidskommen i farsen.
Varm en sliplet/non stil pande op til middel blus og smelt heri smørret.
Tag farsen op med spsk ske og form dem ved at dyppe hænderne i vand og steg dem 2-3 min på hver side på panden til de får en gylden skorpe.
Læg dem i et ovnfast fad og sæt dem i ovnen i 10 min ved 210 grader.
Serveringsmulighederne er uendelige, men som hovedmåltid kan de feks servers med ovnbagte rodfrugter (med salt og peber- selleri, gulerødder, pastinak, rødløg, hele hvidløgs fed og rødbeder) eller i burger, wraps eller med pasta til frokosten. Derudover kan de også anvendes som forret eller som tilbehør.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar