Translate

onsdag den 27. november 2013

Sabzis Apple crumble/ æble med smuldredej

Apple crumble.


Super engelsk dessert som kan tilberedes på alle tider på året.
Andre frugter kan også anvendes men traditionelt består crumble oftes af æble eller rabarber. 

Kagen egner sig til 6 personer. 

For crumble toppingen skal der andvendes:

75g koldt smør
75g sukker
170g mel

Til fyldet skal der anvendes:

6 store madlavnings/bage æbler- skrællet, kerner fjernet, hakket i store stykker
1 spsk vand
6 spsk sukker- tilsæt efter smag. Nogle foretrækker ekstra sødme, imens andre kan lide æblernes naturlige surhed.

Tilbedelsen af fyld:
-
Æbler, vand og sukker kommes i en dyb gryde over medium blus, og koges under omrøring indtil æblerne ligner æblemos/æblegrød.
Nogle ønsker æblerne med lidt tekstur og bid. Så det er op til en hvordan fyldet i sidste ende skal koges. 

Tilberedelsen af crumble toppingen:
-
I en stor skål, blandes smør, sukker og mel med fingerspidserne, indtil blandingen ligner brødkrummer. En foodprocessor kan også anvendes. 

Hæld fyldet i et jævnt lag i bunden af ​​et ovnfast fad. Drys crumble over.  Bages ved 180 grader i 18-20 min, eller indtil toppingen er gyldenbrun. 


Vær opmærksom på at fyldet er varmt som lava, så lad den afkøle inden serveringen.


Serveres med custard, is eller cream fraiche til.


Velbekommen

For at gøre den anderledes engang imellem, kan vaniljesukker, kanel eller ingefærpulver tilsættes. Hvad enten det skulle ønskes i toppingen eller fyldet. Derudover kan hakkede mandler også tilsættes og tilføjer en ekstra sprødhed. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar