Translate

fredag den 1. november 2013

Rosin boller

Rosin boller:


Barndoms minder. Rosinerne kan udskiftes med chokoladeknapper og prøv evt at tilføje lidt hvid glasur når de er afkølet- d bliver de kun bedre af.


Til bollerne skal der andvendes:

450 g mel
100 g smør
2 dl mælk
2 tsk sukker
1 tsk salt
2 æggeblommer
3 dl rosiner
50 g gær

-
Smelt smørret og tilsæt mælk, sukker, salt, æggeblommer og rør gæren ud her i. Tilføj herefter rosiner. Tilsæt melet, nok til at dejen er blød i røremaskinen. 
Rul dejen til en pølse efter æltningen og skær den ud i ca 16 stykker, som rulles til boller. 
Put bollerne på en bageplade og lad dem hæve lunt og tildækket i ca en time.
Pensl dem med mælk og bag ved 2oo grader  i 15-20minutter.

Med chokoladeknapper


Velbekommen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar