Translate

onsdag den 4. december 2013

Blomkål med krydret hakkekød

Gobhi Keema 


Egnet til 4-5

Til retten der anvendes:
500g hakkekød- lamme/ oksekød eller kalve
250 blomkåls buketter 
2 finthakket løg
1 spsk tomatpure
1/2 dl olivenolie
6 hele sort peber
4 nellike 
1 sort kardemomme kapsel
1 tsk stødt spidskommen 
1 tsk stødt koriander
Salt og chilipulver efter smag - start med to og smag til under tilberedelsen 
1/2 tsk gurkemeje 
1 spsk fintrevet ingefær
3 fed presset hvidløg
1 tsk garam masala 
-
I en dyb gryde opvarmes olie, heri steges løg til  gyldne.
Tilsæt alle krydderier samt tomat pure.
Reducer varmen og tilføj hakkekød og svits.
Tilsæt 2 glas vand, dæk og kog indtil kødet er mørt og vandet tørre ud.

Tilføj blomkål og kog indtil det er blødt.
Drys med garam masala pulver. Pynt med frisk koriander, grøn chili og citronsaft.

Serveres med fladbrød /roti og evt chutney til. 


Velbekommen 

Server evt en afkølende, fedtfattig og sund Shake til 

1 kommentar:

  1. Fantastisk inspiration!
    Når du skriver 1 kardemomme og 1 spidskommen er det så spsk eller tsk eller læser jeg det forkert?

    SvarSlet