Lobia Keema
Opskriften er egnet til 4-5 personer.
Til retten skal der anvendes:
500g hakkekød- oksekød/lammekød/kalve
200g Blackeye pea bønner
2 hakkede løg
1 hakkede tomater
1/2 dl olie
6 hele sorte peber
6 nelliker
2 sorte kardemomme kapsler
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
Salt og chilipulver efter smag men start med to og smag retten til under tilberedelsen
1/2 tsk gurkemeje
1 spsk fintrevet ingefær
2 fed presset hvidløg
1 tsk garam masala pulver
-
I en dyb gryde opvarmes olie. Heri steges løg, indtil det bliver lidt gylden.
Tilføj alle de krydderier, herunder hvidløg, ingefær og finthakkede tomater.
Kog på medium varme, indtil vandet er næsten udtørret. Tilføj kød og rør. Steg indtil vandet igen koges ud.
Tilsæt 2 glas vand og dæk og kog indtil kødet er mørt og vandet tørrer.
Tilføj bønder og kog indtil bønnerne er bløde.
Drys med garam masala. Pynt med grønne chili og ingefær skiver samt citronsaft.
Serveres med ris/roti/fladbrød samt salat til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar