Sabzis jerk chicken
Sydafrikansk marinade og ingredienserne kan let anskaffes fra feks grønthandlere og selv Tigerbutikken sælger dem.
Resterne kan anvendes i en pastasalat dagen derpå eller som fyld i både wrap eller pitabrød.
Egnet til 4 personer
Til kyllingerne skal der anvendes
4 renset, let snittede kylling overlår- en hel kylling kan også anvendes.
1 spsk cajun pulver
1 spsk jamaicansk krydderi blanding
Salt, peber og chiliflager efter smag
2 tsk sukker
2 spsk flydende honning
1 dl finthakket koriander
1 dl friskhakket persille
2 finthakket Scotch Bonnet chili
2 fed presset hvidløg
1 spsk fintrevet ingefær
Saften af en citron
-
Alle ingredienserne blandes sammen og kylling marineres heri. Massér det helt ind snittene - brug gummihandsker pga af de meget stærke chili. Lad det marinere i køleskabet i mindst 2 timer, men helst natten over.
Placer kylling i et ildfast fad med skindsiden nedad og kom i en varm ovn ved 190 grader i ca 50 minutter. Vend undervejs så kyllingen bliver gylden på begge sider. Honning gør dem lidt klæbrige og tilføjer sødme til de ellers stærke chili.
Serveres med kartofler, ris, couscous, bulgur, salat eller blot som tilbehør.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar