Amerikanske sandwiches som er en fryd man kan nyde i ny og næ.
Ønskes en sundere version, kan fuldkornsbrød, fedtfattig ost og fedtreduceret smør anvendes. Selvom det er relativt en lille mængde smør der anvendes. Server gerne en skål salat til.
Man kan ved ønske, tilsætte champignoner og stege med løgene, eller peberfrugter og endda stege bacon og komme i. Kun fantasien sætter grænser.
Crispy, fyldige og lækre. Server med et stort glas brusende sodavand og nyd igennem.
4 patty melts
Til patty melts skal der anvendes:
karamelliseret løg:
2 spsk oliven oile
2 store, fintsnittet løg
For patty melts:
500g magert hakkekød, okse/lamme/kalve
2 tsk løgpulver
Salt, peber og chiliflager efter smag. Start med en og smag retten til
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk stødt koriander
2 tsk oregano
1 tsk røget paprika
8 skiver god smelte ost- evt 4 skiver cheddar og 4 skiver mozzarella
8 skiver sandwich brød - ikke for tynde
Thousand island dressing til selve sandwichene, plus mere til at dyppe i
Smør til gyldent brun crispy brød
Syltede agurker til servering
-
Varm olien op i en dyb gryde på middel blus. Løgene skal karamelliseres på en speciel måde.
Tilsæt løg og lad dem stå, uden at rører i ca 10 minutter. Flip/vend løgene fra bunden og på den anden side, så den nedereste del nu er på toppen, og lad det igen stå, i yderligere 10-12 minutter, gerne ved lavere varme, hvis det bliver for varmt. Flip endnu engang og lad dem stege indtil helt brune. Flip dem gentagende gange til de har opnået gyldent farve.
Tag dem fra varmen og sæt til side.
I en stor skål, blandes hakkekød, alle krydderierne, salt og peber.
Opdel i fire portioner og form firkantet bøffer/patty i stedet for runde, så bøf formen passer til brødet.
Forvarm ovnen eller grillpanden/stegepande til høj varme og tilsæt bøfferne/ patties. Steg til de med lethånd kan vendes, så de ikke sidder fast ca. 2 -3 minutter. Kik forsigtigt efter, men vend dem ikke før de når til det punkt hvor de kan vendes uden de sætter sig.
Når bøffene let kan løftes, vendes de og steges videre indtil ønskede konsistens er opnået. Ønsker man dem gennemstegte steges de over længere tid, ønskes de derimod medium så i ca 3-4 min, på hver side. Herefter overføres de et fad og lader dem hvile.
Samling af patty melts:
Smør hver skive brød med thousand island dressing og derefter tilsæt en patty/bøf, to skiver ost og top med de karamelliseret løg.
Opvarm en stegepande og smelt 1/2 spsk smør. Kom sandwichen på og tryk ned med en flad spatular (pres så de bliver lige crispy) eller flad grydeske og grill indtil gylden- omkring 2-3 minutter. Flip og grill på den anden siden. Overfør til et skærebræt og skær over i midten/eller på skrå. Serveres med det samme og med ekstra thousand island /ketchup/sennep/chili sauce, på siden til dip, samt syltede agurker.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar