Translate

søndag den 18. januar 2015

Hjemmelavet/frisk lavet, pasta med hakkekød

Frisk håndlavet pasta med kød ragu. 
Normalvis tilberedes kødet uden chili men har dog tilsat chilipulver. 
Spicy bolognese/ragu

Fundamentet for Bolognese er en såkaldt ”Ragu” bestående af løg, bladselleri og gulerod.

Til retten skal der anvendes:

2 fint hakkede Løg 
2 presset hvidløgs fed 
2 fint hakkede gulerødder (i små, tynde tern)
2 stænger bladselleri (i små, tynde tern)
500g hakkekød - okse/lam eller kalve

1/2 dåseTomatpure
1 bouillon terning
1 bundt hakkede  friske basilikumblade
Salt og peber samt chiliflager/pulver efter smag
1 tsk røget paprika
2 tsk tørret oregano

 1/2 dl Olie (til stegning)
Frisk eller tørret spagetti - mængde efter valg.
Ost til slut 
-
Varm lidt olivenolie i en stor gryde og steg løg og hvidløg til de er gyldne.
Tilsæt gulerødder og bladselleri og steg videre i ca. 5 minutter ved jævn varme.

Tilføj hakkekød og brun det. Tilføj alle de tørrede krydderier.

Tilsæt tomatpuré, bouillon oplæst i 1dl vand. 
Lad blandingen simre ved lav varme i en time. Man siger at jo længere en kødsovs simre, desto bedre smag får man.
Faktisk vil man opdage at får den lov at simre i flere timer, så smager den faktisk bedre, bare tilføj 2-3 dl vand i stedet for den ene.

Kog spagettien efter pakkens anvisning og vend den i sovsen.

Smag kødsovsen til med salt, peber samt chili og server med frisk hakket basilikum samt fedtfattig ost.

Serveres med frisk salat samt groft brød. 

Velbekommen


Ingen kommentarer:

Send en kommentar