Translate

søndag den 21. juli 2013

Hindbærkage

Med honning og mandler

Ideal til kaffen eller teen, eller blot for lidt hygge.

Man kan udskifte kageformen og anvende muffins forme i stedet for. 

Bærrene giver friskhed og de kan sagtens lave med blåbær eller brombær, som jeg selv har gjort men desværre ikke har billeder af.. 

Til kagen skal der anvendes:

100 g smeltet smør
3 æg
2tsk. vaniljesukker
1 tsk bagepulver- laver jeg dobbel portion, tilsætter jeg oveni 1 tsk natron
160 g hvedemel
225 g sukker
En halv pose friske el. frosne hindbær
60 g smuttede og snittede mandler - nogen gange bliver de ikke smuttet men blot snittet i tre dele og fordelt over kagen. 
6 tsk flydende honning. Nogle gange kommes der mere på. Jeg er ikke selv fan af honning men den gør kagen blød og mandlerne sprøde.
Til denne herlighed kan der anvendes en lill bageform eller bradepande på 20-25 cm.

Kagens tilberedelse:
Start med at smelte smørret, og lad det derefter afkøles men man pisker æg og sukker lyst og skummende. Brug en maskine så man virkelig får den rigtige fluffy konsistens, ellers bliver kagen flad. Bland mel bagepulver og vanilje, og vend det i med lette tag. 
Tilsidst vendes det afkølede smør i. Fordel dejen i en beklædt form. Herefter  kommes hindbær og mandler ud over. Tryk få af bærene ned.. Honningen kommes over i tynde striber.
Kagen bages midt i ovnen ved 170 grader ca. 45 minutter. Hold øje med farven. Jeg kommer altid lidt sølvpapir over efter ca en halv time, da kagen nemt bliver mørk.

Kan serveres med creamfreis, græsk yoghurt blandet med sukker, samt vanilje sukker is eller uden noget.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar