Håber den vil smage dig og at du vil dele med en lille kommentar når du har afprøvet den
Antal til denne ret kan ikke rigtig angives, da det helt kommer an på hvormeget den enkelte person ønsker at komme på tallerken hehe. Derfor er det også lidt svært at afgive præcise mål mht kylling, champignon og pasta.
Jeg vil umildbart opfordre til at tilberede en del kylling, hvis man godt kan li' kylling. En bakke hvide champignoner, også efter smag, og pasta ligeledes efter den mængde man fortrækker. Jeg tilbereder en del kylling samt en bakke champignoner (tror det er ca 400g). Go' fornøjelse🍴
Kylling ala creme 😄- andre navne kunne jeg ikke lige komme på.
Til retten skal der anvendes:
Frisk fettuccine.
To kyllingebryst - skåret i stykker, ikke så store så de skal skæres ved servering, men heller ikke så små så de bliver helt væk. Vendes med en, kvist, presset hvidløg, røget paprika, lidt salt og sættes til side, imens alt det andet forberedes.
En bakke, renset og fintsnittet champignon - kommes i en skål og sættes til side
Chiliflager efter smag- men start blot med halv tsk til kyllingen og senere lidt til champignonerne, da dette ikke er en stærk ret. Chilien, tilføjer kun et ekstra pift til retten
En halv håndfuld salvie/ sage
1 fintsnittet og derefter hakket løg
SAUCE:
2 spsk smør
1/2 presset hvidløg - da det ellers kan overdøve smagen
2 spsk mel
3 kopper mælk - let, eller sødmælk, da det jo er en cremet lækker og dyp sauce der skal laves
1 flaske madlavningsfløde (fedtprocent efter ønske, men helst 15%)
Salt og peber efter smag- start med 1tsk og smag saucen til, ved afslutning
Revet parmesanost til serveringen
Friskhakket persille - husk at skylle det kort under koldt vand, så sand og urenheder kan skylles væk.
I samme stegepande (hvis der er lidt efterladt skorpe, tilsættes blot lidt vand for at opløse det), smelt 1 spsk smør. Heri, steges hakket løg, når de har fået lidt farve tilsættes champignon skiverne, med salt og lidt røget paprika, sauter indtil brunet/stegt (omkring 10-12 minutter), under stegningen tilsættes peber og en kvist chiliflager (grunden til det er, under processen er, så smagen af peber er frisk). Overfør også disse til skålen med den stegte kylling.
Kog fettuccine i en stor gryde med saltet vand, efter ønske konsistens er opnået. Sig vandet fra og kom pasta tilbage i gryden og vend med 2-3 spsk olie, sæt til side.
Sauce
-Tør stegepanden ren. Heri smelteres 2 spsk smør over lav blus.
Tilsæt 2 spsk mel, salt og peber og steg i 1 minut, det er for at stege den rå mel igennem-den får lidt farve som kun er godt.
Tilføj mælk og lad det simre over medium blus under konstant omrøring og hertil madlavningsfløden.
Reducer varmen til lav og tilsæt kylling samt svampe under omrøring, indtil det er varmet igennem og let simrende.
Smag salt og peber til.
Hvis saucen er alt for reduceret, tilsættes blot mælk og varmes igennem saucen (det gør jeg tit, men det er et personligt valg om man ønsker saucen lind eller flydende).
Hæld saucen over den kogte pasta og drys med parmesan på toppen (kan også serveres ved siden af, så hver enkel person selv, efter ønske kan komme ekstra på.) Pynt med friskhakket persille og server varm.
Denne sauce ville blive tykkere jo længere tid den er varm eller bare lun.
Derfor kan det være at der skal tilsættes mere mælk, salt og peber afslutningsvis. Smag altid salten til.
Retten behøver ingen tilbehør, men et godt stykke ristet brød/flute kan sagtens serveres til. Kik feks i brød mappen for en masse smagfulde varianter 😉
Velbekommen 😊
Spil the invisible man uden registrering og gratis. Spillet is only recommended for Danish participants.
SvarSlet