Spicy Lamb corma.
Lamb corma / Krydret gryde ret med lam og cashew nødder
Denne ret serveres med hvide ris og frisk hakket salat til.
Retten er egent til 4 personer.
Til retten skal der anvendes:
600g lammekød- gerne med ben
½ liter yoghurt naturel
1 kanelstang
3 grønne kardemomme kapsler
3 sorte kardemomme kapsler
1 tsk. Garam masala
3 stk. nilleke
Salt og chilipulver efter smag - start dog med 1tsk. og smag retten til under vejes
½ dl. Oliven olie
1 fint snittet løg
½ tsk. Gurkemeje
2 tsk. Stødt spidskommen
2 tsk. Stødt koriander
5 fed presset hvidløg
1 dl lunet mælk med en pinch af safran opløst heri- safran kan også undlades
1 spsk. Fint revet ingefær
1 dl mandler
Cashewnødder til pynt
frisk hakket koriander til pynt
-
Kødet marineres i yoghurt, kanelstænger, grønne og sorte kardemomme kapsler, 1 tsk. Garam masala. Salt og chili samt nilleke. Blandes godt og sættes i køleskabet imens masalaen laves.
-
Oliven olien varmes op i en dyb gryde. Når det er varmt, tilsættes presset hvidløg samt 1 spsk. Fint revet ingefær. Når det er gyldent kommes det fint snittet løg samt gurkemejen i.
Det marineret kød tilsættes umiddelbart lige efter. Det røres godt rundet, så kødets overflade dækkes godt. I en blender laves en pasta/masse af mælk og mandler som tilføjes og vendes godt i retten.
Der tilsættes vand til kødets overflade. Der skrues ned for blusset og indholdet stilles til simmering på middel varme i ca. to , indtil kødet er mørt.
Tilberedningstiden afhænger af hvilken stykke af lammet man anvender.
Når vandet er opløst og kødet mørt, tilsættes stødt spidskommen, stødt koriander, samt salt og chili til smag.
Når kødet er brunet og olien separeret, kommes der lidt vand i, da denne ret skal være en smule flydende. Blusset sættes helt ned så saucen kan få den ønskede konsistens.
I en stegepande, opvarmes 2 spsk. Oliven olie og halv snittet løg steges gyldent. Når løget er stegt hældes de ud på papir og kommes derefter i retten.
Der tilsættes en håndfuld (eller til smag, nogle ønsker mindre andre flere) cashew nødder.
Når sovsen har den ønskede konsistens slukkes der for varmen og pyntes med frisk hakket koriander.
Velbekommen.
Tip: Der kan anvendes et kogestof til de forskellige krydderier (til madlavning) så man ikke får korn mellem tænderne når retten serveres eller kan de under serveringen blot pilles fra.
Serveres med naan til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar