Asiatisk kyllingesuppe
Suppe med nudler samt grøntsager.
Kan også tilberedes med rejer til. Varmede, fedtfri, let suppe.
Asiatisk krydret kyllinge suppe med kokosmel
Til suppen skal der anvendes :
350 g kyllingekød- i strimler (kog 3 kyllinge overlår op med 3 hvidløgs fed, et helt løg, samt en spsk soyasovs, peber og chiliflager, og fjern ben inden kødet rives/plukkes i strimler, anvend vandet de kogte i som fond)
1 spsk soja sovs
4 dl kyllingeboullion opløst i vand eller ægte boullion/ fond
2 stilke citrongræs
Et stor stykke frisk ingefær
5 kaffir limeblad
125 gram champignon
Salt og peber efter smag
Saften af en halv citron
3 spsk fiskesauce
3 friske chili
-
Hæld fonden over i en dyp gryde. Tilsæt citrongræs, ingefær og kaffir limeblade. Bring det i kog ved jævn varme.
En non stick stegepande opvarmes, heri steges champignoners med lidt salt samt chilipulver og peber. Når de er gyldne og vandet kogt ud sættes de til side.
I gryden tilsættes, kylling, chili, soya, champignoner, peber, citronsaft og fiskesauce. Lad det simre uden låg. Under omrøring lades den koge i ca 10min.
Smag salt til. Da suppen indeholder soya samt salt i fonden er det vigtigt at smage til så det ikke bliver for saltet.
Herefter tilføjes koriander samt frisk fintsnittet forårsløg og der serveres.
Tag evt citrongræs stilke samt ingefærroden ud.
Der kan tilsættes kogte nudler til for mere fylde.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar