Translate

torsdag den 18. juli 2013

Shepherds pie

Fusion  Shepherd's pie


Er oprindeligt en britisk ret bestående af stegt hakkekød (uden fedststoffer) dækket med kartoffelmos og bagt i ovnen. Hos os serveres den med chutney, mango salsa, salat og grov hvidløgsbrød til. 


Denne ret egner sig til ca 4 personer.  

Til retten skal der anvendes:

1 kg Kartofler- skrælles og skæres i mindre stykker
500-600g hakkekød. Okse/ lamme eller kalvekød
1 fintsnittet og hakket løg
Salt efter smag
Chilipulver efter smag
En bouillon terning kan tilsættes for twist, samt hvidløg, stødt peber, det er fantasien der sætter grænser. Dog ikke noget der tilsættes normalvis i denne ret.

-
Kog kartoflerne møre.

I en dyp gryde, tilsættes 1 dl vand og opvarmes. Når dette koger, tilsættes løget og efter to min tilsættes hakkekødet, sammem med salt og chilipulver. Væsken koges ud og herefter brunes / tørsteges indholdet gyldent.
Dette er en fedtfattig ret, så kødet svitses i dets eget fedt.

Mos kartoflerne og tilsæt, salt, peber,  1 dl mælk, der gør det nemmere, at lave kartoflerne til mos, samt en lille spsk smør.

Kom kødet i et stort ovnfastfad og fordel kartoffelmosen ovenpå.
Lav gerne et mønstre ved et, med lethånd at fører en gaffel henover toppen. 



Sæt fadet i ovnen i 20-30 min til kartoffelmosen bliver gyldent. 


Tip: Retten kan krydders op med forskellige krydderier eller krydderurter, såsom finthakket frisk basilikum, persille oregano eller koriander. Gulerødder, ærter eller mejs kan også tilføjes kødet. Ønskes det kan mossen drysses med revne ost over de sidste 10 min, det giver et lækkert pift.


Velbekommen=)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar